Zirconia ceramisch vormen verwijst naar het poeder in de toevoeging van aangewezen hoeveelheid water of organische vloeistof en een kleine hoeveelheid elektrolyt om een vrij stabiele opschorting te vormen, zal de opschorting in de gipsvorm worden ingespoten om het water te absorberen, om het doel van het vormen te bereiken. Zirconiumdioxyde ceramische dunne modder die de sleutel vormen is een goede poederslurry te krijgen, zijn belangrijkste vereisten:
Goede stroom, klein genoeg viscositeit om te gieten.
Als de vast-vloeistofverhouding in de slurry enigszins verandert, moet de viscositeitsverandering klein genoeg zijn om de resterende slurry gemakkelijk uit de mal te gieten bij het gieten van holle onderdelen. </p
Goede opschorting, genoeg stabiliteit, zodat de dunne modder voor een bepaalde periode kan worden opgeslagen, en tegelijkertijd in een groot aantal het gieten, vóór en na de dunne modderprestaties verenigbaar is. </p
De snelheid van waterabsorptie door gips in de poederslurry moet geschikt zijn om de wanddikte van de holle staaf te controleren en te voorkomen dat de staaf barst.
Na het drogen kan de blenk gemakkelijk worden losgemaakt van de malwand om te worden ontvormd. </p
De ontvormde blenk moet sterk genoeg en zo dicht mogelijk zijn.
Keramisch gevormde onderdelen</p
In de bovenstaande eisen voor zirkonia keramische slurry is een zekere vloeibaarheid en stabiliteit het belangrijkst. De vloeibaarheid van zirkoniumoxide keramische slurry wordt voornamelijk bepaald door de viscositeit. De viscositeit van zirkoonkeramische pasta kan worden uitgedrukt met de volgende empirische formule: η = η0 (1 a C) + K1C “k2C” waarin: η, η0. respectievelijk de viscositeit van het poeder en het vloeibare medium vertegenwoordigt, C de concentratie van de vaste fase in de poederslurry vertegenwoordigt, η, m, K1, K2 voor de experimentele constanten (bijvoorbeeld voor de kaolienklei slurry, η = l, m = 3), K1 = 0,03, K1 = 0,03, K1 = 0,05, K1 = 0,01, K1 = 0,02, K1 = 0,05, K1 = 0,03, K1 = 0,03. , K1=0.03, k=7.5).
Wanneer de concentratie van zirkoonoxide keramisch slurry laag is, wordt η voornamelijk beïnvloed door de eerste η. Een te lage concentratie is echter ongepast omdat te veel vocht de sterkte van de blenk vermindert en de sinterkrimp groter maakt. Dit is niet gewenst. Naast de vaste-faseconcentratie is ook de vorm van de vaste-fase-deeltjes van invloed op de viscositeit van de poederslurry. Dit komt doordat verschillende vormen deeltjes een verschillende weerstand ondervinden tijdens het stromen van de slurry. De volgende empirische formule is van toepassing op inerte media geformuleerd als een verdunde suspensie. η = η0 (1 + Kv) waarbij: v de fractie vaste fase in suspensie is, K de vormfactor wordt genoemd. Hoe onregelmatiger de vorm, hoe groter de vormcoëfficiënt, hoe groter de stromingsweerstand.
Alumina keramische slurry naast de vaste fase inhoud, deeltjes vorm, medium viscositeit, factoren die de vloeibaarheid van de slurry beïnvloeden: slurry temperatuur, grondstoffen en slurry verwerkingsmethoden. Of de oplossing kan worden gesuspendeerd wordt bepaald door twee voorwaarden, één is het evenwicht van Brownse beweging, van der Waals kracht en elektrostatische kracht, en de tweede is de vorming van hydratatiefilm. Voor het dubbele elektrische laagmodel dat vaak wordt gebruikt in de colloïdchemie. a is het deeltjesoppervlak, gezegd dat het de adsorptielaaginterface is, c is de diffusielaaginterface. Dus AB is de adsorptielaag en Bc is de diffusielaag. c wordt ook wel het glijoppervlak genoemd. e is de potentiaal van A op C en f is de potentiaal van B op C. De potentiaal van A op C is de potentiaal van B op C. Omdat de potentiaal van de vaste fase en de potentiaal van het medium vast zijn, wordt bepaald door hun type en toestand, dus kan veranderen is de potentiaal.
Het toevoegen van flocculant of anti-flocculant geladen deeltjes in oplossing in waterige oplossing coagulant kan de dikte van de dubbele elektrische laag, en dus de f-potentiaal aanpassen. Als er een anti-flocculant aan de oplossing wordt toegevoegd, wordt de dubbele elektrische laag dikker en neemt de f-potentiaal toe. Waarbij: e voor de deeltjesoppervlaktelading, d voor de dikte van de dubbele laag, gerekend voor de diëlektrische constante van het medium, dus wanneer de deeltjes en media moeten zijn, zijn f en d evenredig. f-potentiaal verhoogt de afstotende kracht tussen de deeltjes, is bevorderlijk voor het overwinnen van de Van der Waals-kracht (zwaartekracht) en Brownse beweging, om een goede levitatie te verkrijgen.